3 fejl du ikke må begå med din ventilation

30 september 2021
Steffen Hansen
image

Når man har fået installeret et ventilationsanlæg i sit hjem, så er der nogle fejl, som man ikke må begå. Det kan være, at du har begået nogle af dem allerede, men ellers lærer du her, hvordan du kan undgå at begå fejl med dit anlæg. Læs mere herunder.

Vask og støvsug aldrig filtrene

Når du har et ventilationsanlæg med et filter indbygget, så er det vigtigt, at du aldrig vasker eller støvsuger filteret, ligemeget hvor stoppet det er. Hvis du vælger at bruge vand, eller forsøger at støvsuge dit filter, så vil du få partiklerne til at pakke sig endnu tættere, og derved fjerne yderligere funktion af filteret.

Trænger dit filter til at blive skiftet, så skift det fremfor at prøve at redde det. Du kan finde et nyt Genvex filter her: https://www.billigfilter.dk/shop/ventilationsfilter/genvex-filter/.

Skift filtrene mindst hver halve år

De fleste tror måske blot, at man skal skifte sit filter i anlægget, når det ser ud til, at det trænger til at blive skiftet. Dette er ikke den korrekte tilgang, da det ikke er altid, at man kan se partiklerne, som gemmer sig i filteret. Sørg derfor for at skifte dit filter mindst hvert halve år. På den måde sikrer du dig, at dit filter har fuld funktion på alle tidspunkter.

Drop originale filtre

En montør vil som udgangspunkt altid anbefale, at du køber originale filtre. Dette behøver du ikke, da det ofte blot betyder, at du betaler for meget for noget, som du kunne få i samme kvalitet, men til billigere penge. Undersøg derfor markedet, og køb gerne filtre, som måske ikke er samme mærke, men som har samme funktion som det originale filter.

Ved at købe uoriginale filtre, så kan du slippe for overpriser og samtidig få den samme effekt, uanset hvilket mærke det er købt fra.

Flere Nyheder