Hvad kan du klare selv for at skåne din vicevært

23 oktober 2020
Anders Lundtang Hansen

Det er klart, der er mange fordele ved at bo til leje, end hvis man ejer eget hus eller har en anpart som sådan, foruden det er meget billigere, end hvis man skal eje egen grund og betale ejendomsskat, ejendomsværdiskat og afbetale på lånet til huset med videre.

Man sparer også for at skulle klare en masse opgaver med ejendommens beskaffenhed selv, for hvis man bor til leje, så kan man jo “bare” lige skrive til ens vicevært, om vedkommende lige kan komme forbi og hjælpe.

Dette gælder jo, når man bor til leje i et boligselskab, og ellers finders der måske en anden aftale med ens udlejer, hvis man ser på kontrakten, hvordan man sørger for at holde styr på de ting, der angår boligende.

Kan man ikke skrive til vedkommende vicevært, så kan man jo ringe eller møde op på kontoret.

Men kan du klare nogle af tingene selv?

Selvfølgelig er det klart, at hvis der foreskrives i lejekontrakten, at man skal kontakte viceværten, hvis der er problemer, så skal man gøre dette, for ellers kan man ende i en tvist, hvis man selv forsøger at ordne noget på ens bolig.

Men omvendt kan man også synes, det er træls, hvis der går for lang tid, før viceværten dukker op, når man føler, der er noget, der skal ordnes i ens bolig.

Man er jo verdens navle for en selv, så man føler, man har førsteprioritet, men så glemmer man også, at der er mange andre lejere i området, der skal bruge hjælp fra vicevært service og hans følge.

Derfor er det måske værd at se på, om den givne opgave, man søger hjælp til, er noget, som man reelt kan ordne selv, eller om man måske sagtens kan vente et stykke tid, før viceværten behøver dukker op.

Vedkommende er jo også et menneske, så man skal lige tillade sig selv at give det lidt tid at løbe på.

Flere Nyheder