Hvorfor investere i dyre designmøbler?

30 december 2020
Lykke Holzmann Søby

Med den stigende popularitet blandt trends som for eksempel skandinavisk enkelhed og minimalisme kombineret med de stadigt stigende leveomkostninger, har der været en ændring i, hvordan forbrugere opfører sig. De, der ikke er fanget i køb og smid væk kulturen, begynder at se værdien i at købe tidløse designmøbler af kvalitet. Denne tankegang behøver ikke begrænse sig til modetøj, dit hjem kan også drage fordel af det.

Herunder er nogle gode grunde til, at du bør overveje at anskaffe designermøbler i stedet for kasser med møbler som du selv skal bygge. En ting er sikkert, designmøbler holder længere og det er godt for miljøet.

Kvalitet

Den største forskel mellem billige møbler og klassiske moderne møbler er kvalitet. De store designere som Piet Hein, Poul Henningsen og Peter J. Lassen har brugt år på at perfektionere deres håndværk og innovere fremstillingsprocessen for at sikre, at den højeste kvalitet opnås. Du kan tydeligt se det håndværk, der er gået i at skabe deres møbler med fejlfri finish. Som med alt hvad du ejer af høj kvalitet, har du også tendens til at passe ekstra meget på det. Det betyder, at disse stykker vil stå tidstesten på mere end én måde.

Tidløs appel

Det tyvende århundredes møbler blev og er stadig så populære, fordi deres design fra midten af ​​århundredet stadig har en moderne appel. Med mange af disse klassiske designstykker, der giver vores hjem nyt liv, er det klart at se, at disse designstykker altid vil være relevante, uanset hvad de nuværende tendenser er. Det er ikke usædvanligt at se PH Lampen trende på instagram selvom den så dagens lys for første gang helt tilbage i 1926.

Værdi

Mange klassiske designstykker øges i værdi over tid, hvilket betyder, at en stol til en værdi af nogle hundrede kroner i gamle dage, kan i dag koste fra 40.000 kroner som for eksempel Ægget Et hurtigt tjek på Google, og vi kan med det samme se et originalt designmøbel fra 1950’erne der nu er mange, mange penge værd. Det er svært at måle, hvad der bliver et klassisk design, og hvad der ikke gør. Du kan dog forvente, at de fleste af disse stykker holder deres værdi over tid, så du i det mindste kan forvente det meste af din investering tilbage – hvis du på et tidspunkt vil sælge.

Besøg husblog.dk og bliv inspireret. 

Flere Nyheder