Kig dig meget omkring på den anden side af den her yderdør

30 juni 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

En yderdør kan jo være en, som der leder ud til din have, din altan eller din balkon.

Her er der næppe noget særligt farligt, som der kan komme efter dig eller gøre skade på dig.

Selv hvis din yderdør er den, som der vender ud mod forsiden af huset, så er der måske en lille have her eller en gangsti, som du kan gå henad, inden du når til vejen eller et andet fællesområde.

Måske er din yderdør bare den, som der venner ud til trappesatsen og gangen i lejligheden, og her skal man da også være uheldig, hvis der gemmer sig nogle, der vil det en ondt – og ellers skal man falde ned ad trappen.

Men der er også de ydredøre, som der vender direkte ud til vejen, fortovet eller cykelstien, og det ser man specielt ved gamle huse, der ligger midt inde i byen.

Ytterdörrar

Her skal man så sandelig se sig for, når man træder ud af denne yderdør, som du måske har købt fra https://klarfonster.se/dorrar/ytterdorrar . 

Der kan være farligt ude på den anden side af den yderdør

Vi mener sådan set ikke rovdyr eller banditter, der skulle vente på dig – det er meget sjældent – men sådan set resten af trafikken eller forbipasserende, som man ikke lige har set.

Specielt hvis man er gæst og ikke kender længden fra ydredøren og ud til vejen, kan man komme til at vende sig rundt for at sige farvel, mens man bevæger sig ud af døren, og så kommer man helt ud til bilerne eller cyklerne.

Men selv hvis der er et fortov, kan det gå galt, for man løber måske ud af døren, så man ikke ser en person, der træder lige forbi døren samtidig, og så støder man sammen.

Mange gange skal øjnene også lige vænne sig til at komme udenfor, så man bør lige tage den med ro og se sig for.

Flere Nyheder