Ny badekar emalje – når badekarret skal skinne på ny

24 september 2021
Astrid Pedersen

Er dit gamle badekar slidt i en grad som gør det decideret uindbydende? Så har du sikkert overvejet at lade det skifte ud. Men er slitagen blot af overfladisk art kan du i stedet vælge at lade en badekarsmaler forsyne det med en nye emalje.

Hvorfor skal mit badekar have en ny emalje?

Den slitage, du ser i dit badekar i form af skrammer, ridser og misfarvede plamager sidder alle i emaljen.

Emalje er et hårdt og uigennemtrængeligt materiale som forhindrer vand i at trænge ind i badekarrets porøse beton eller murværks fundament. Der skal meget til før emalje bliver beskadiget, men det betyder ikke at emaljen i dit badekar er helt og aldeles beskyttet mod slid.

Lige så snart den glatte overflade bliver blot en smule slidt vil kalk og okker fra vandet aflejres og her danne de klassiske gullige og brunlige pletter. De steder, hvor emaljen er misfarvet, vil den endvidere føles ru. Og det er de færreste som vil have lyst til at tage et lunt karbad i et således plettet og uhygiejnisk badekar.

Hvis du ønsker at bruge dit badekar igen er det altså en god idé at lade en badekarsmaler forsyne det ed en ny emalje. Det er en del billigere at reparere det gamle badekar end at smide det ud. Og en dygtig fagperson med speciale inden for reemaljering af badekar vil kunne udføre dette arbejde i løbet af få timer.

Hvem kan hjælpe mig med en reemaljering af mit badekar?

Er du således på udkig efter en erfaren badekarsmaler kan du finde hvad du søger hos Emaljespecialisten. Emaljespecialisten har mange års erfaring med – og tilsvarende stor ekspertise inden for – renovering af emalje i badekar.

Du kan altid få et uforpligtende tilbud på reemaljering af dit gamle badekar hos Emaljespecialisten – læs mere på Emaljespecialisten.dk.

Flere Nyheder