Spar penge med tilskud til varmepumpe

08 april 2021
Astrid Pedersen

Står du for at skulle skrotte dit gamle udtjente fyr til ære for en energieffektiv og moderne luft til vand varmepumpe? Så kan du faktisk spare endnu flere penge ved hjælp af offentlige tilskud.

Kan man opnå tilskud til varmepumper på abonnement?

Der er flere måder hvorpå du kan opnå en økonomisk fordel når du leaser din luft til vand varmepumpe på abonnement vilkår. Først og fremmest kan du benytte dig af det der kaldes håndværkerfradrag.

Håndværkerfradraget andrager i 2021 25.000 kroner – dette er det maksimale beløb du kan trække fra i skat i forbindelse med udførelse af håndværker ydelser i din bolig. Ydelserne skal have karakter af forbedringer som medfører en energimæssig besparelse og dermed gør boligen grønnere og mere klimavenlig førend du kan trække dem fra i skat ifølge reglerne for håndværkerfradrag.

Til sådanne ydelser hører montering og installation af varmepumpe. Når du vælger en varmepumpe på abonnement kan du således opgive en opstartspris på 25.000 kroner. Herved opnås et højere fradrag og en lavere månedlig ydelse på din luft til vand varmepumpe.

Der ud over kan du opnå en lavere årlig el afgift på godt en krone på husstandens el forbrug på over 4000 kWh. Er dit el forbrug lavt – for eksempel fordi du bor alene og din bolig ikke er så stor – kan du i stedet vælge en løsning med en ekstra elmåler. Så kan du fra 1 kWh nøjes med at betale laveste el afgift. Denne løsning gælder kun for strøm til varmepumpen.

Få din varmepumpe på abonnement gennem Nærvarme Danmark A/S

Der er således mange muligheder for at få endnu billigere varme i boligen når du vælger en varmepumpe på abonnement. Lader du Nærvarme Danmark A/S forestå din varmepumpe ordning får du også den bedste hjælp til at beslutte hvilken form for tilskud der er den rette for dig. Læs mere på https://naervarme.dk/tilskud-til-varmepumper/.

Flere Nyheder