Tagpap er formentlig noget andet, end hvad du tror

15 marts 2021
Anders Lundtang Hansen

Tag et kig på følgende link: Tagpap.

Hvis du ikke var helt bekendt med, hvad der er lingo og jargon med tage, så ville du nok blive lidt overrasket over, hvad tagpap egentlig er.

Dette kan være et godt udgangspunkt at se nærmere på, hvis du nu er blevet ny boligejer, og du overvejer at få lagt noget tagpap eller noget andet på dit tag. Det kunne være sådan noget som solenergiplader.

Måske tænker du ligefrem også på at få lagt et nyt tag af et andet materiale, men så kan du jo søge videre på den linkede hjemmeside og se, om der skulle være noget, der kunne fange din opmærksomhed.

Ellers er der måske inspiration nok at høste til, at du søger videre efter mere viden om tage.

Men lad os dvæle lidt ved tagpap og det, som du formentlig troede, at det handlede om.
Det er jo mere korrekt, at nok var et materiale, der skulle bruges på taget, end at det var noget almindeligt pap, der skulle udgøre et tag.

Nogle gange har pap skullet udgøre tage

Men faktisk har det været standarden for mennesker at skulle leve under et tag, der var lavet af almindeligt pap. Dette har også hændt i den vestlige verden.

Man ved jo godt, at det ikke isolerer særligt godt, holder vand ude eller bare giver tryghed som et sikkert tag.

Men man kan jo være endt i en nedgangsperiode som familie for mange år tilbage, hvor hele samfundet var ramt af en lavkonjunktur, og man ikke havde en plan for, hvad man skulle gøre for at hjælpe folk – endsige midlerne – som man er bedre rustet til nu om dage, så man måtte bo et sted med pap som tag.

I fattige lande lever man nogle steder så tæt på hinanden i ghettoer, at man stadig må acceptere almindeligt pap som ens eneste mulighed for et tag.

Flere Nyheder